Време е за истории от Аванти!

Знаете ли, че… През 2018 г. бутилка водка за 1 милион паунда беше открадната и намерена празна на строителна площадка.

Водката е позната по целия свят. Добавя се към оригинални коктейли или се пие на един дъх. Може просто да се добави към други спиртни напитки, за да се повиши градусът. Тази напитка се счита за първоначално руска, но най-скъпата водка в света не се произвежда в Русия.

Топ 10 на най-скъпите бутилки с водка:

 1. Водка на милиардера (САЩ). Бутилка, украсена със злато и диаманти, струва $ 3,7 млн.
 2. Русо-Балтик (Русия). Цената на една бутилка е 1 милион 350 хиляди рубли
 3. Дива Водка (Шотландия). Бутилките са направени под формата на парфюмни бутилки и в зависимост от набора от кристали Сваровски. В резултат цената на водката Diva варира от 4 хиляди до 1 милион долара.
 4. Мечки Белвър (Полша). Специално за филмовия фестивал в Кан Белведере пусна огнена вода в оригинален контейнер във формата на мечка. Изключителната напитка се казваше Belver Bears и беше пусната в баровете на VIP стаи за гости на фестивала. Сега бутилка може да бъде закупена за 7 240 долара като сувенир или елитен подарък за приятел.
 5. Фаберже (Русия). Дизайн на бутилка – яйца Faberge, коронясани от златен орел. Цена – 9 502 долара.
 6. OVAL (Австрия). Цената на една бутилка такава водка е 6 922 долара, а дизайнът определя 7 000 кристала Сваровски
 7. Йорданов (Германия). Всяка бутилка е инкрустирана с австрийски кристали Сваровски. Бутилките се предлагат във варианти Standard (с 1 кристал Сваровски), Lux (с 1400 Luk Dymand – Кристаллен кристали), Ultima (с 8 000 Luk Dymand – Kristallen кристали) и Decadance (с 8 000 кристала Swarovski). Оцветяващите кристали съответстват на аромата на водка.
 8. Елит от Столичная (Латвия). Цената на бутилката е 3000 долара.
 9. Alize Limited Edition (Франция). Бутилката струва 2000 долара, а в състава й, освен френска водка, има коняк, както и ягоди, пасирани плодове и роза.
 10. Абсолютен кристал (Швеция). Цената от 1000 долара на бутилка се дължи главно на специалното изрязване на контейнера, благодарение на което той блести като кристал.
 11. Водка сива гъска Magnum (Франция). Тази водка е произведена в малко издание, само 10 бутилки, а цената на тази напитка е 815 долара.
 12. Белведере (Полша). Водката е проектирана от италианската марка Sine Labe Doli, бутилката е украсена с папийонка и сребърни пайети, а цената е 800 долара.

_____

Алкохолни магазини «Аванти»

 Консумирай отговорно!

 65 магазина в България

Поръчай online: avanti-bg.com

Алкохол и цигари НЕ се продават на лица под 18 години!