Време е за истории и факти от Аванти!

Знаете ли че бутилка шампанско съдържа от 49 до 200 млн. мехурчета, а налягането в нея е по-силно, отколкото налягането в автомобилна гума! Налягането в бутилка шампанско е 40 килограма на квадратен инч, а налягането в автомобилните гуми е три пъти по-слабо.

Въглеродният двуокис, който представляват балончетата, изкарва ароматните качества на напитката. Когато мехурчетата стигнат до повърхността, те се пукат и освобождават тези съставки под формата на аерозоли.

Първото голямо производство на пенливото вино е около 1535 г. в областта Лиму. Според легендата това е дело на монаха Дом Периньон, но не е така. Негова е заслугата за подобряване на технологията на производство на шампанско вино и за неговото качество.

От френските крале идва традицията коронацията на владетел да се полива с шампанско. Оттогава досега всеки официален празник е съпътстван от звука на летящата тапа при отваряне на бутилка пенливо вино.

„Шампанско“ се нарича единствено пенливото вино, прозведено в местността Шампан, Франция. Останалите пенливи вина могат само да носят етикет, удостоверяващ, че са произведени по метод на шампанското.

Изберете пенливо вино от нашия онлайн магазин!

_____

Алкохолни магазини «Аванти»

🥂 Консумирай отговорно!

🛒 65 магазина в България

➡Алкохол и цигари НЕ се продават на лица под 18 години!