Време е за истории от Аванти!

Знаете ли, че… Джинът и доматеният сок са били разпространено средство срещу махмурлук в Ню-Йорк през 1928 година.

Махмурлукът се влияе от типа напитка, както и от възрастта, пола и настроението на пиещия. Понякога улисани в забавления, смесваме питиетата или се увличаме в количеството. Въпросът е как да се справим с махмурлука.

Добре е да пием по-бледи питиета, защото в тях опасните химикали са по-малко. По тази причина, за да избегнем махмурлука, е добре да изберем водка, джин или бяло вино. Повечко проблеми правят питиета като уиски, бренди и червено вино. Странно или не, но по-оптимистично настроените към живота хора страдат по-малко от махмурлук.

Когато пием, алкохолът преминава от стомаха в тънкото черво. Една част се абсорбира там, а по-голямата стига до черния дроб. Но той усвоява само по една напитка на час. Останалото количество се движи в организма и засяга други органи. Тогава кръвната захар се понижава, нарушава се концентрацията. Сърцето работи с по-бързи темпове и се увеличава кръвното налягане. Бъбреците отделят урина повече от нормалното, което дехидратира тялото и намалява количеството на натрий, калий, калций и магнезий в кръвта. А когато човек пуши и пие, махмурлукът е в кърпа вързан.

Превантивни мерки:
– Половин час преди да седнем на масата е добре да хапнем ябълка или малка салата, за да не сме гладни и да не се напием бързо.
– Вземем ли активен въглен, той ще поеме алкохола и ще му попречи да проникне в организма.
– В празничната вечер е по-добре да не мислим толкова за ядене и пиене, а да слушаме събеседниците си, да говорим, да се движим и да танцуваме.
– Добре е да пием бавно и да редуваме глътките с безалкохолни негазирани напитки.
– Ще избегнем обезводняването като пием много вода преди и след употребата на алкохол.

_____
Алкохолни магазини «Аванти»
🥂 Консумирай отговорно!
🛒 65 магазина в България
🌐Поръчай online: avanti-bg.com
➡Алкохол и цигари НЕ се продават на лица под 18 години!