Любопитни Факти - Ново в Аванти

Wild Turkey 81 Kentucky Straight Bourbon Whiskey e една напълно нова смес.

Уискито е разработено от Associate Distiller и Kentucky Bourbon Hall от неговия член Еди Ръсел, който вече е работил с баща си Джими Ръсел, известен с Russell’s Reserve Bourbon и Rye. Wild Turkey 81 се ражда в резултат на задълбочени изследвания, използвайки помощта на бармани, потребителите и на много почитатели на напитката. Еди Ръсел създава едно уиски за тези, които са разочаровани от съществуващите видове, често смесвани с кока-кола. Създавайки това уиски, той иска да го направи подходящо за всекидневна употреба и със специфичен вкус.
Wild Turkey 81 използва известен с висококачествена ръж, за да постигне дългият пикантен послевкус. Ръчно подбраните американски дъбови бъчви от планината Озарк се пълнят в дестилерията в Лорънсбърг, Кентъки. Този е единственият бърбън в категорията в категорията на по-скъпите, наричан още „дълбок чар“ (още по-точно "# 4 Чар"). Има изключителен вкус на ванилия и карамел, което е характерно за Wild Turkey Bourbon.
Пълните барела се поставят в дървени складове, където не се използват печки или климатици, за разлика от други видове в тази категория. Wild Turkey 81 е майсторска смес, съставена предимно от шест, седем и осем годишни уискита, което я прави най-отлежалият бърбън или Тенеси уиски в този клас. В резултат се получава уиски с наситен кехлибарен цвят и с аромат на плодове, карамел, карамел и препечен дъб. Във вкуса му ще откриете сладостта на пура, карамел, ванилия и круша, с дълъг послевкус на богати подправки и нотки на препечен хляб.
57-годишния ветеран в областта на уискито Джими Ръсел казва, че през последните 30 години е работил със сина си Еди и го е научил на всичко, което знае за бърбъна. Споделя също, че веднага след като е вкусил Wild Turkey 81, е разбрал, че с основание може да нарече себе си „един горд баща“. Класическата форма бутилка остава същата, но не и етикета. Той е по-изчистен и по-агресивен от преди, но винаги с известния си символ. Етикетът дава по-силен знак за продукта, който предстои да бъде използван. Новите опаковки ще бъдат представени с Wild Turkey 81, Wild Turkey Rye и Wild Turkey 101.
Wild Turkey 81 вече е част от впечатляващата линия на бърбъна и рженото уиски от дестилерията в Лорънсбърг, Кентъки, част от която са Wild Turkey 101, Rare Breed, Kentucky Spirit, Russell’s Reserve и American Honey. В Съединените щати Wild Turkey се разпространява от Skyy Spirits.

 

www. select-whisky.com