Любопитни Факти - Алкохол

С цел да дадем на клиентите си, това, което те търсят, ние произвеждаме винтаа 35-ти Паралел Резерва, следвайки концепцията Bi-Valley (Две долини); култивираме един и същ сорт в две различни долини.


Именно този е начинът на производство, който дава на 35-ти Паралел перфектен баланс, аромат, концентрация, интензивност и зрялост, а също така е това, което го прави идеалено вино за голямо разнообразие от храни, подобряващи вкуса му.
Сорт: 100% Карменер
Произход: Долини Моулей и Рапел, Чили. 35-ти Паралел Резерва Карменер е направен от грозде от двете най-добри долини за отглеждането на сорта – Моулей и Рапел, осигуряващи на лозите оптимална температура и почвени условия. Беритбата се определя от достигане на отлична плодова концентрация и ниво на танини. Това е зряло вино, при което отлежаването резултира в прекрасни дъбови тонове и мекота във вкуса.
Винопроизводство: Беритбата е ръчна и механизирана. С цел подсилване на свежите плодови аромати и танини, максималната температура по време на ферментацията не надвишава 26˚С и не се прилага мацерация. Виното отлежава 6 месеца във френски дъбови бъчви. Всички процеси се прилагат с мисълта за производство на вино с висока плодова интензивност и мекота във вкуса. 
Характеристики: Много интензивен нос с аромати на червени плодове с нотки на касис и ванила. В устата е концентрирано, сочно и елегантно, финалът е много приятен и продължителен.
Предложения за сервиране: Идеално за ризото, паеля, както и зрели сирена. Да се сервира при 17 до 19˚С. Може да отлежава в бутилка до 4 години.