Любопитни Факти - Алкохол

Гато Негро е родено през 1960, когато винопроизводството в Чили прохожда. Днес Гато Негро Ви подканва да изживеете всеки един момент с радост и в добра компания, което е и неговата философия през 50-годишната му
история. Насладете се на всяка миг с Гато Негро. 


Сорт: 100% Мерло
Произход: Долина Сентрал, Чили. Лозята са собственост на Виня Сан Педро, намират се в долината Сентрал – лозе Молина, VII Район, Сан Педро и Сан Мигел. Големите температурни амплитуди са перфектни за достигане на добра фенолна зрялост.
Винопроизводство: Обикновено се провежда беритба в края на Март, при 23-24 градуса захарност и среден добив 12-15 т/ха. При постъпване в избата, гроздето преминава студена мацерация (11˚С) за 1-2 дни, след което се прехвърля в стоманени танкове за алкохолна ферментация при контролирана температура до 28˚С. Извършва се потапяне на шапката 3 пъти дневно, за да се запази цвета и плодовия характер на виното. Мъстта се отделя от ципите на части и ферментацията приключва само с чиста мъст. Целият процес е посветен на производството на вино с богат плодов характер и деликатен вкус.
Характеристики: Виното е с пурпурно червен цвят с виолетови оттенъци. Интензивен плодов аромат на къпина и сливи се комбинират с нотки на тост и сладка ванила. Виното е със средно тяло, меки танини и приятен финал.
Предложения за сервиране: Може да се комбинира с говеждо, телешко и свинско месо, патица, сирена, пица и паста. Идеална температура на сервиране 16-18˚С.